VIDEO Nikica na Krku dočekao božićno jutro s kitom: ‘Pecao sam i vidio ga, nije me se bojao’

Isplovio sam oko 8 ujutro kao i inače. Krenuo sam loviti zubatce, kad ono, iza mene, čujem glasan ‘šššš’, kao da je guma pukla. Bacim opremu i skočim, pa to je kit!

Govori nam to Nikica iz Njivica na Krku, koji će ovo božićno jutro pamtiti zauvijek. S mladunčem kita, kako govori, proveo je čak dva sata, a bili su udaljeni svega tri metra. Najprije je mislio da mu je barka pukla.

POGLEDAJTE VIDEO: Božićno druženje s kitom

– Preplašio sam se, ali samo na prvu. Odmah sam spremio alat i jurnuo po kameru. Vidio sam da ima ozljede, ali mislim da nisu strašne. Imao je nekih 9-10 metara, negdje duplo veći od moje barke. Išli smo zajedno do uvale ‘Blatne’, ja sam se vraćao prema Njivicama, a on je nastavio put Cresa. Bilo je prekrasno – opisuje Nikica i objašnjava nam kako su provodili vrijeme.

– Znao bi nestati na par minuta, a onda bi došao po zrak. Izdržao bi pod vodom čak po četiri minute. Kad bih mu se približio, ostajao je na površini, uopće se nije bojao. Na moru sam stalno, viđam dupine i svašta drugo, ali ovo još nisam vidio. Nisam uopće pecao ostatak jutra – dodaje naš sugovornik, kojeg je kit posjetio odmah čim je isplovio.

– Nije prošla ni minuta, već sam čuo kao da je guma pukla. Bio je jako blizu obale, tu je more samo trideset metara duboko. Ni prijatelji ne vjeruju što se dogodilo, bilo je jako zanimljivo – zaključio je Nikica.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)