Neutješna majka postavila spomen ploču sinu Darku poginulom u potresu: ‘Dvije godine kasnije, ruševina je još uvijek tu…‘

U četvrtak je druga godišnjica razornog potresa magnitude 6.2 po Richteru koji je 29.12.2020. pogodio područje Petrinje. Odnio je osam ljudskih života. U Majskim Poljanama kod Gline poginulo je petero osoba, u Petrinji je smrtno stradala 13-godišnjakinja Laura Cvijić, najmlađa žrtva potresa na Baniji. Među žrtvama je i žena koja je ozljedama zadobivenima u potresu podlegla u ožujku 2021.

Jedna od poginulih osoba je i 20-godišnji Darko Kozić na kojeg se srušila njegova kuća. Mladi Darko bio je vrijedan mladić koji je radio u glinskoj pilani, s 19 dignuo kredit i za obitelj kupio kuću u Majskim Poljanama, podsjeća Jutarnji list.

S majkom i ocem bio je tu sretan. Kupio je i automobil, ozbiljno počeo graditi život odraslog čovjeka.

– Baš radišan dečko. Eto, s 20 je skućio obitelj. Život ga nije mazio, ali krenulo mu je baš dobro. Sljedeća želja na popisu bio mu je traktor – rekao nam je u siječnju 2021. o najboljem prijatelju, na kojega je pao strop i pomoći mu nije bilo, Hrvoje Savić.

Majka Darka Kozića, Suzana, postavila je sada malenu spomen ploču na mjestu gdje je prije dvije godine život stao, objavljeno je na Facebook stranici Ljudi za ljude.

“Priča nam kako mu je govorila da kupi kuću u Glini, ali on je govorio da je ova u Majskim Poljanama najljepša i da jedino to želi. Uređivali su je zajedno, s prijateljima. Suzana se prisjeća kako su voljeli sjediti pod orahom, a Darku su pomagali svi susjedi. Jer su ga voljeli, jer je bio dobro dijete… Sve je nestalo tog 29.12. u nekoliko sekundi. Dvije godine kasnije, ruševina je još uvijek tu. Suzana još uvijek gleda ruševine života svoga sina, i odlučila je postaviti malenu ploču… da ne zaboravimo Darka”, napisali su.

Source: slobodnadalmacija.hr