Plenković: Na Badnjak ste na špici lovili ministre u offsideu. Mene love već šest godina pa ništa, neće ni sada

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Čakovcu gdje se sastao sa županima uključenim u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske.

Nakon sastanka je odgovarao na pitanja novinara. Odgovarajući na pitanje je li moguće da se bolnica u Čakovcu izuzme iz plana centralizacije zdravstvenog sustava, Plenković je rekao:

– Cilj reforme zdravstva je učinkovito i puno bolje upravljanje financijskim sredstvima. Nije to pitanje političkog utjecaja na upravljanje bolnicama. Onaj tko to tako gleda, mogu samo reći najbolje da onda ne diramo ništa u zdravstvu jer je sve super.

Osvrnuo se na polemike o sporoj obnovi na Banovini.

– Tijekom Božića sam se posvetio obitelji i čemu Božić zapravo služi, a tek sam jutros počeo pratiti to medijsko ozračje koje se stvorilo iz ne znam čega. Zajednički zadatak svih ministara je da ubrzaju proces obnove. Kada sam rekao da je obnova nestvarno spora, mislio sam na jedan segment – konstrukcijska obnova i izgradnja zamjenskih kuća. Da ste bili s nama prije nekoliko tjedana na Banovinu, vidjeli biste vrlo učinkovitu izgradnju višestambenih zgrada i to za 130 stanova koji će biti gotovi ovog ljeta i u koje će biti smješten veliki broj ljudi koji je danas u privremenom smještaju, rekao je premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

Na pitanje je li istina da je ministar Paladina rekao da će otići do kraja siječnja, Plenković je kazao:

– Imam dojam da ste dobili zadaću da preko Badnjaka lovite ministre na špici i da ih lovite u offsideu. Mene love već 6 godina pa ništa, neće ni sada.

Upitan o izjavi Milorada Pupovca da se čaša strpljenja prelila te da se mora napraviti rez po pitanju obnove, rekao je da nije vidio tu izjavu.

Source: slobodnadalmacija.hr