Steklovata o hitu ‘Novi god’: To je bilo iz srca, a ne da nam se ljudi smiju i snimaju parodije…

Kad su N’Sync  i Backstreet Boysi tamo 90-ih doveli do ‘boy band’ revolucije u SAD-u, netko se u Rusiji dosjetio: “Pa i nama treba ovo, trebamo to kopirati”.

Taj netko je bio vlasnik glazbene produkcijske kuće Sergej Kuznjecov.

I tako je nastala Steklovata i njihov bezvremenski hit “Novi God”.

–  Grupu ‘Steklovata’ aktivno su podržavali pokrovitelji, ne samo u Rusiji, već i iz inozemstva. I ruska pop glazba u to vrijeme nije pala tako nisko kao danas – rekao je svojedobno Kuznjecov.

Foto: Youtube/Screenshot

Grupa je nastala 1999. godine i ‘trajala’ je do 2009. godine.

Članovi su bili Denis Belikin, Aleksandar Gulyayev, Sergej Dyadyun i Artur Yeremeyev; svi iz ruskog Orenburga. S Aleksandrom su razgovarali novinari ruske Lente 2017. godine…

Foto: Youtube/Screenshot

– Nije bilo ideje za spot. Prvo smo snimili ovu pjesmu, a onda smo došli u neki grad  i Kuznjecov me zamolio da napravim video poruku, malu novogodišnju čestitku za djecu iz sirotišta. I tako smo čestitali Novu godinu i otpjevali ovu novogodišnju pjesmu  – kaže Gulyayev, koji na pitanja “Zašto je pjesma toliko popularna” odgovara:

Foto: Youtube/Screenshot

– Ne znam, ne znam. Ovdje bi moglo biti puno toga. Ali sve je rađeno iz srca, a ne da se poslije svi smiju, da se rade remakeovi iz drugih zemalja, parodije. Nije to učinjeno ovom računicom, nego jednostavno da se čestita djeci. A tko je to stavio na internet, za nas ostaje velika tajna. Uostalom, ovo nismo radili za javnost, nego za sirotište.  – kazao je.

Prije nekoliko godina društvo je zajedno poziralo za fotografiju, neki su ostali u showbizzu, drugi su krenuli u druge vode… 

Novijih intervjua nema, nadamo se da nisu završili u Putinovom ratu kao topovsko meso…

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)