‘Ponizile su nas i osramotile pred drugim kupcima, izašle smo plačući!‘ U Riboli im blagajnice nisu htjele uzeti kune. Evo što o incidentu kažu u ovom trgovačkom lancu

Dvije čitateljice Slobodne Dalmacije (podaci poznati redakciji) doživjele su pravu neugodnost kupujući u utorak navečer u trgovini Ribola u Kaštel Kambelovcu.

Incident pred drugim kupcima dogodio se kad su došle na blagajnu želeći dvije sitne potrepštine ukupnog iznosa 17 kuna platiti kovanicama kune.

Pripremile su oko 30 različitih kovanica kune koje su uz odabrane artikle stavile na pokretnu traku. Međutim blagajnica ih je odbila uzeti, iako kupci do 15. siječnja mogu plaćati kovanicama kune i to s najviše njih 50 komada u jednoj transakciji.

– Čak dvije blagajnice su nas izrazito hladno i neljudski odbile. Odbrusile su nam kako uopće ne primaju kovanice kune te su nas tako ponizile ispred ostalih ljudi u dućanu. Izašle smo gotovo plačući, nismo mogle vjerovati da se to dogodilo. Stvarno sramota! – kaže nam I.M.

– Dale smo ukupno 17 kuna, bilo je tu kovanica od dvije i pet kuna, kao i od 10, 20 i 50 lipa. Ono što je važno naglasti da nije bilo više od 50 kovanica nego oko 30 komada. Sve su to neljubazno odbile primiti. Kad smo im rekle da su nam u drugim dućanima uzimali kovanice i da se njima još uvijek može plaćati na to je jedna od njih odgovorila: ‘Ja vam tu ne mogu ništa, mi ne smijemo primati kovanice.‘ Nije nam čak niti htjela izdati račun. Nigdje nam se to nije dogodilo u ovih par dana od uvođenja eura – dovršava I.M.

Upit o ovom incidentu poslali smo u Ribolu, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

– U razdoblju dvojnog optjecaja valuta od 1. do 14. siječnja, trgovački lanac Ribola prima i hrvatsku kunu i euro kao valute gotovinskog plaćanja, provodeći sve odredbe Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH važeće za razdoblje dvojnog optjecaja do potpunog prelaska na korištenje valute euro.

Za vrijeme dvojnog optjecaja, prihvaćamo najviše do 50 kovanica kune u jednoj transakciji, a prilikom vraćanja razlike kupcu, ukoliko blagajnice/ -i nisu u objektivnoj mogućnosti vratiti cijeli iznos razlike u gotovom novcu u eurima, ostatak iznosa smiju vratiti u gotovom novcu kune ili gotovom novcu kune i gotovom novcu eura. 

Trgovački lanac Ribola potpisnik je Etičkog kodeksa zamjene hrvatske kune eurom čime jamčimo svim potrošačima da se preračunavanje maloprodajnih cijena provodi prema fiksnom tečaju konverzije u njegovom punom brojčanom iznosu.

Sa spomenutom situacijom koju su čitateljice prijavile redakciji Slobodne Dalmacije nismo upoznati, no ukoliko su doživjele neugodnost u poslovnici Ribola, Kaštel Kambelovac, ovim putem se ispričavamo u ime svih djelatnika poslovnice.

Koristimo priliku i za pozvati čitatelje ukoliko primijete bilo kakvu nesukladnost ili propust u nekoj od poslovnica Ribola da se slobodno obrate mailom na adresu [email protected] s točnim podacima o poslovnici kako bismo odmah mogli reagirati i ukloniti potencijalni propust.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju svim našim kupcima.

Source: slobodnadalmacija.hr