Propali pokušaj krijumčarenja: u prostor rezervnog kotača sakrio preko 10 tisuća komada cigareta i 9,7 litara rakije, opalilo ga po džepu i oduzelo svu robu

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i alkohola skrivenih u osobnom vozilu švicarskih registarskih oznaka.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije carinski službenici izdvojili su radi kontrole osobno vozilo švicarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije.

Detaljnim pregledom vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u prostoru rezervnog kotača pronađeno je 6600 komada cigareta West Silver, 4000 komada cigareta Jade La Rose i 9,7 litara rakije, robe za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje Unije.

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272 eura. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.419,13 eura.

Source: slobodnadalmacija.hr