Legendarni nastup u Milijunašu: Na posljednjem pitanju nazvao frenda da ga pozove na zabavu

Europu je oduševio nevjerojatan nastup u švedskoj inačici kviza ‘Tko želi biti milijunaš’, kada je Jonas von Essen (31), dvostruki svjetski prvak u pamćenju i finalist švedskog ‘Got Talent’ showa ‘Talang’ postao milijunaš bez da je potrošio ijedan joker.

Sve do zadnjeg pitanja, kada je odlučio iskoristiti joker ‘zovi prijatelja’.

Na pitanje za milijun kruna u kojem se tražilo ime arhitekta koji je projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, izgrađen 1950-ih godina, Von Essen nije se dugo mučio.

Nakon kraćeg promišljanja nazove on Davida, svog prijatelja s kvizova i pitanjem iznenadi sve prisutne.

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – rekao mu je Von Essen, nakon čega je voditelj, isprva u čudu, prasnuo u smijeh.

David je pristao doći, a Von Essen je tad iskoristio i joker ‘pola pola’, tek ‘toliko da bude siguran’.

–  Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga ‘fulam’ odgovor – našalio se i na kraju odabrao točan odgovor ‘Le Corbusier’.

– Kad sam vidio pitanje, bio sam prilično siguran da znam odgovor. Sjedio sam tamo i razmišljao što učiniti jer sam znao odgovor, a imao sam i jokere, pa zašto se ne i malo zabaviti. Mislio sam, što ako sam sada žrtvovao milijun da bih se zabavio? Ali onda sam pomislio da ako ga budem imao, bit će i to povijesno, povijesno loše samo po sebi, ali ipak povijesno! Bilo bi baš apsurdno da sam bio u krivu – rekao je Jonas za Aftonbladet.

‘Kupit ću si šarene čarape!’

Jonas je rekao kako nije planirao nazvati prijatelja, a s novcem će, kaže, kupiti šarene čarape kad ih već imam toliko s rupama. Ipak, osim čarapa odlučio se na nešto ozbiljnije.

– Također ću se moći više posvetiti onome u čemu uživam, podučavati tehnologiju pamćenja, snimati više videa na YouTubeu i tako dalje – zaključio je.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)