‘Trojica radnika Čistoće zasad neće dobiti otkaz! Štrajk se prekida, treća smjena ide na teren‘

 – Odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazu trojici radnika kako bi se mogao nastaviti normalan posao – rekao je Davor Vić, šef zagrebačke Čistoće. 

Kako piše Jutarnji list  Vić je kazao i kako prema njegovim informacijama to znači da radnici prekidaju štrajk i da treća smjena izlazi na teren normalno.

– Radnici smatraju da je odluka o otkazima nepravedna i pretjerana. Razumijemo da su pod velikim pritiskom, ali su spomenuta trojica radnika svjesni da su napravili pogrešku s tim kontejnerima, a toga su svjesni i svi radnici u štrajku – kazao je Vić, dodajući da trojica radnika mogu nastaviti raditi i da im odluka o otkazima nije niti uručena.

– Možda su već izašli van – rekao je Vić na pitanje kada će se nastaviti odvoz smeća. 

RANIJE: 

‘Nijedan kamion nije napustio dvorište od jutra‘

Najmanje 400 radnika zagrebačke Čistoće u ponedjeljak je ujutro prije početka smjene započelo štrajk i, kako su rekli, ne planiraju raditi dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Najprije, dok se na posao ne vrate trojica radnika Čistoće koji su dobili otkaz nakon video snimke na kojoj prazne različite kontejnere u isti kamion.

– Mi se svi želimo vratiti na posao čim prije, ali naši se zahtjevi prvo moraju ispuniti. Sve se to može riješiti jednim pozivom gradonačelnika Tomaševića, on može odlučiti vratiti trojicu naših kolega na posao i to je sve što mi tražimo – ispričao je za Jutarnji Stjepan Bubnjar, radnik Čistoće koji se pojavio kao neformalni vođa štrajka.

Source: slobodnadalmacija.hr