Morskog lava Edija oduševila je Pamela iz Njemačke: ‘On uživa, a možda će imati i potomke!’

Kako su izvijestili iz zagrebačkog Zoološkog vrta, Pamela je rođena 2008. u Gelsenkirchenu u Njemačkoj, a od 2015. je živjela u nizozemskom Emmenu. Edi je na svijet stigao 2019. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

– Njihov prvi susret prošao je iznad svih naših očekivanja! Edi je bio u unutarnjoj nastambi dok je Pamela uživala u plivanju vanjskim bazenom. Kad su se susreli, onjušili su se i počeli se družiti. Budući da je Edi nakon što mu se sestra Luce odselila u Škotsku, dva mjeseca živio sam, unutarnju je nastambu doživljavao kao momački stan i na prvu je zazirao od puštanja Pamele u svoju ‘gajbu’, no ona je asertivna dama, pa je brzo dobila ono što je željela – rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta. 

Skok je poručio i kako Edi sad uživa u njezinoj blizini. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Između njih je dobna razlika od 11 godina, no ona ne bi trebala biti prepreka u razvoju njihova odnosa. Pamela je u najboljim godinama, a Edi spolno sazrijeva. Ako će si odgovarati kao par, za nekoliko bismo godina mogli očekivati njihove potomke – poručio je Skok. 

A Pamela nije oduševila samo Edija, već i djelatnike Zoološkog. Timariteljica Elena Račevska poručila je kako je Pamela zdrava i dobrog karaktera, a lijepo je i reagirala na novu nastambu i nove ljude. 

Morsku lavicu Pamelu u zagrebačkom zoološkom vrtu tek uče uputama na hrvatskom jeziku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Iako je iza nje bio dug put iz Nizozemske, odmah je bila spremna na suradnju s nama. Pokazala nam je što je sve u Emmenu radila na treninzima. S morskim se lavovima najviše rade medicinski treninzi. Naime, važno je da im možemo obavljati preglede peraja i usta te da nam dopuštaju dodir pri pregledu kože – poručila je Račevska i dodala kako Pamelu tek uče uputama na hrvatskom, no ona se odaziva na svoje ime i dobro raspoznaje neverbalne znakove. 

– Kako bi joj ovdje bilo što ugodnije, njezin jelovnik usklađujemo s Edijevim. On je najčešće jeo osliće i papaline, a zbog Pamele mu je na jelovnik stigla i skuša – rekla je Račevska. 

Morsku lavicu Pamelu u zagrebačkom zoološkom vrtu tek uče uputama na hrvatskom jeziku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Edija i Pamelu lako je razlikovati. Ona je svjetlije i crvenkastije dlake, a posjetitelji ih mogu vidjeti kako se većinu dana igraju te plivaju vanjskim bazenom.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)