ŠČ je postao viralni hit, sad ‘imamo’ ŠČavoglave i ŠČepin

Nakon što je Let 3 pobijedio na Dori, Hrvatska se na kladionicama za Eurosong počela dizati, a pjesma je zaludila cijelu Hrvatsku. Tako su na društvenim mrežama osvanuli znakovi gradova sa dodatkom ‘š’. Tako je Čepin postao ‘Ščepin’, a Čavoglave, ‘Ščavoglave’. 

Foto: Facebook

Neobični stihovi pjesme privukli su pozornost javnosti, a na stranici ‘Dnevna doza prosječnog Dalmatinca’ osvanula je i fotografija freze s natpisom ‘mama šč’.

U pjesmi ‘Mama ŠČ!’ objedinili su mamu, nonu, psihopata i rat, a u ekskluzivnom intervju za 24sata koji je izašao u našem tjedniku Cafe dan uoči Dore, dečki su ispričali što za njih znači ‘ŠČ’. 

– ŠČ je s jedne strane ulaz u korijene civilizacije jer je ŠC stara hrvatska riječ, glas i slovo, barem 3000 godina starije od prvog pisma Sumerana. Za one koji nisu čuli za Sumerane, ŠČ je i tisućama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku – započeli su pa dodali: 

– S druge strane, ‘Mama ŠČ’ je društveno-političko ogledalo trenutka na više nivoa. Primjerice, zašto pratitelji Eurovizije vole gledati muškarce u haljinama i kako im mi u tome možemo izaći u susret?! Dalje, kakav užas može napraviti politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje – ima li života poslije smrti, ima li života poslije ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje… Puno je tu svega, da, ali je*i ga, nitko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)