U New Yorku u parku uhvatili aligatora dugog 1,2 metra: Srećom nitko nije ozlijeđen

Letargični aligator uhvaćen je u njujorškom parku, objavili su gradski dužnosnici u ponedjeljak, a vjerojatno ga je njegov vlasnik pustio daleko od njegova uobičajenog toplijeg staništa na jugoistoku Sjedinjenih Država.

Reptil je primijećen u nedjelju ujutro u Prospect parku, omiljenom mjestu za piknik i šetnju s kućnim ljubimcima stanovnika Brooklyna, dok su zimske temperature bile oko 10 do 15 stupnjeva Celzija.

Rendžeri su uhvatili aligatora dugog 1,2 metra, koji je “pronađen vrlo letargičan i vjerojatno šokiran hladnoćom”, stoji u priopćenju New York City Parks.

Dodaje se da takvi urbani javni prostori “nisu prikladna staništa za životinje koje nisu autohtone u tim parkovima” i da bi njihovo puštanje, osim što je nezakonito, također moglo “dovesti do eliminacije autohtonih vrsta i nezdrave kvalitete vode”.

Aligator je prevezen u zoološki vrt u Bronxu na oporavak, navodi se u priopćenju i dodaje da “srećom nitko nije ozlijeđen”.

Zadnje objavljeno otkriće velikog reptila u New Yorku bilo je u lipnju 2001. kada su vlasti, tisak i znatiželjni stanovnici pet dana pratili potjeru i hvatanje zalutalog kajmana u Central Parku.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)