Ostali zaglavljeni u snijegu! Najmanje 25 vozača ušlo na zatvorenu dionicu autoceste: ‘Apsolutno su izvanredni uvjeti‘

Zbog snijega i vjetra, do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, a iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) izvijestili su da je veći broj vozila isključen iz prometa te su na odmorištima i parking mjestima.

Unatoč zabranama, najmanje 25 vozila je ušlo na zatvorenu dionicu autoceste A1 kod tunela Sveti Rok. Ekipe HAC-a trenutno su na terenu i pokušavaju doći do putnika koji su ostali zaglavljeni u snijegu, rekla je za Index Andrea Vrsaljko, voditeljica HAC-ove službe za odnose s javnošću.

“Nažalost, imamo ljude koji su probili zabranu i, bez obzira na sve, prošli. Sa sjevera ih je prošlo najmanje 15, a s juga deset. Trenutno se čisti i probija do ovih na sjeveru. Pokušat će ih vratiti do Svetog Roka, ali proći do juga se ne može. Ta dionica je od 7:30 zatvorena zbog bure, ne zbog snijega. S obzirom na to da je dionica zatvorena, snijeg koji pada se ne čisti. Zatvorena je i D1”, kaže Vrsaljko dodajući da su automobili zapeli u snijegu.

Ekipe HAC-a prvo će očistiti sjeverni dio zatvorene dionice autoceste i vratiti automobile koji su zapeli, a zatim će se prebaciti na putnike koji su zapeli na jugu. Iz HAC-a nam nisu mogli reći koliko će akcija trajati.

“Apsolutno su vanredni uvjeti. Naši ljudi su sada na cesti, u vrlo rizičnim okolnostima, pomažu ljudima koji su se svjesno upustili u ovo”, kaže Andrea Vrsaljko.

Iz  HAK-a su upozorili da je, zbog zatvorenih cesta prema Dalmaciji, veći broj vozila isključen iz prometa na odmorištima i parkiralištima te savjetuju da se ne kreće na put. Na cestama je mnogo vozila zimske službe, što usporava promet.

Source: slobodnadalmacija.hr