Britanski mediji podsjetili na priču 24sata: Preorao njivu kod Hrelića da auti ne mogu van

Britanski mediji The Sun objavio je priču o zagrebačkom poljoprivredniku koji je 2015. godine našao način kako da spriječi brojne posjetitelje Hrelića da parkiraju na njegovoj zemlji.

Podsjetimo, Pavao Bedeković je svake nedjelje upozoravao vozače da ne ostavljaju svoje automobile na njegovoj oranici kada dolaze na Hrelić, popularni sajam rabljene robe. No, oni su to učestalo ignorirali pa se Pavao jedne nedjelje u studenom 2015. godine odlučio za nešto radikalniju mjeru. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na svojoj oranici je ugledao 50-ak automobila, ljutito sjeo u traktor i izorao sve što je mogao. Tako je spriječio vozače da se odvezu s Jakuševca. 

Vozači su pozvali policiju nakon toga, no – nisu postigli ništa jer je on izorao svoju zemlju s kojom može raditi što hoće. Dva policajca su ipak došla i pokušala pomoći gospođama koje su ih zvale da isparkiraju automobile. Pomogao im je naposljetku i Pavao koji je izravnao izorane brazde. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Nije oštetio ni jedan automobil. Mnogi govore da bi porazbijali stakla na automobila ili ih izgrebali da se netko parkira na njihovoj zemlji. No Pavao je vozače upozorio na sebi svojstven način – rekli su njegovi poznanici tada 

Zagreb: Parkirali na privatnom zemljištu, vlasnik izorao zemljište i ljudi sad ne mogu izaći autima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uz njega, The Sun je naveo i primjer poljskog poljoprivrednika koji je, kao i zagrebački, postao viralni hit. On je, naime, odbijao prodati svoj dio zemlje investitorima koji su gradili stambene zgrade i nastavio je obrađivati tu zemlju čak i nakon što su oko nje izrasle brojne zgrade. 

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)