Evo kako umjetna inteligencija vidi Balkan 2100. godine: Dio Jugoslavije će činiti i Danska!

Umjetna inteligencija predvidjela je kako će politička karta Europe izgledati 2100. godine. Karta je osvanula u jednoj raspravi na Redditu, a među brojnim novim državama u Europi, AI predviđa nastanak nove Jugoslavije koja će sadržavati sve nekadašnje države, ali će u njoj biti i Albanija i, začuđujuće, Danska, prenosi Blic. 

Karta buduće Europe postala je viralna i izazvala brojne rasprave. 

Umjetna inteligencija previđa da će na početku 22. stoljeća Europa biti podijeljena u nekoliko političkih saveza – Europski savez, Sjeverna unija, Bene i Jugo-Danska unija. AI predviđa i postojanje nekoliko novih država. 

Europski savez bi tako, prema AI, predstavljao nasljednika današnje Europske unije. Irska će 2100., prema AI, Irska više nije podijeljena, a Velika Britanija je zapravo, u cjelini – Škotska. Francuska, Švedska, Njemačka, Češka, Mađarska i Italija ostaju u sadašnjim granicama, dok Austrija i Slovačka tvore novu državu, Austroslovačku, a Rumunjska mijenja ime. Novu državu čine i Bugarska i Grčka – Bugarogrčka. 

Prema predviđanjima AI, Sjevernu uniju čine Norveška i Finska, u svojim dosadašnjim granicama, dok su savez Bene zapravo današnje članice Beneluksa, ali bez Luksemburga. 

Foto: reddit

Naravno, karta je izazvala lavinu komentara koji se posebice bave pripajanjem Kraljevine Danske Jugoslaviji, no većina se ipak slaže kako je predviđanje ove umjetne inteligencije krajnje nemoguće. 

Autori ove viralne objave nisu naveli koju su umjetnu inteligenciju koristili i na osnovu kojih podataka je izrađena karta Europe u 22. stoljeću. 

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)