Želi biti novi lider Možemo!, a ovako se predstavio: ‘Ja bih želio mnogo više, ali mi ne daju. Ne, ne pričam o seksu‘

“Što se tiče mog dosadašnjeg angažmana u stranci, opće je poznato da sam hiperaktivan do te mjere da me treba obuzdavati na sastancima. Ne propuštam niti jedan sastanak i maksimalno koristim vrijeme koje mi je dopušteno. To znači – svaka tri mjeseca po tri minute. Ja bih želio mnogo više, ali mi ne daju.

Da ne bi bilo zabune, riječ je o političkom angažmanu, a ne o seksu. U mom slučaju, lako se zabuniti … Želim dokazati da smo bolji od HDZ-a, da naša transformacija iz uličnog pokreta u modernu stranku može biti brža od obnove Banije”, stoji u motivacijskom pismu kojim se jedan od kandidata za novog šefa stranke Možemo!, 67-godišnji umirovljeni pravnik Velibor Zaninović, obratio svim svojim stranačkim kolegicama i kolegama, piše Jutarnji list.

Naime, iduće subote (18. ožujka) u Možemo! se održavaju izbori za sva tijela stranke – za dvoje koordinatora (u Možemo! ne postoji funkcija predsjednika stranke, nap. a.), sedam članova Upravnog odbora te trideset članica i članova Vijeća. Za ukupno 39 mjesta u tijelima stranke stigle su 72 kandidature.

Za najvišu dužnost – dvoje koordinatora – kandidirali su se zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, saborska zastupnica Sandra Benčić i autor spomenutog motivacijskog pisma Velibor Zaninović.

Kako od dvoje koordinatora najmanje jedna mora biti žena, jasno je da će novi šefovi stranke biti Sandra Benčić i Tomislav Tomašević.

– Ma jasno je da moja kandidatura za jednog od koordinatora Možemo! nije ozbiljna. Jasno je da će na tu funkciju biti izabrani Tomašević i Benčić. I neka, zaslužili su. Ja sam se kandidirao isključivo kako bih svoje predstavljanje na unutarstranačkim izborima iskoristio za otvaranje rasprave o jednoj vrlo ozbiljnoj stvari, jer u Možemo! su jako ograničene mogućnosti iznošenja stavova i argumenata na stranačkim sastancima.

Svoje pismo kolegicama i kolegama napisao sam u stand-up formi jer suhoparne floskule ne znače ništa i nemaju nikakvu težinu. Iako sam svoju kandidaturu predstavio tom stilu, ona je kao i svaka satira ili sarkazam vrlo ozbiljna, duboka i argumentirana. Poznato je da se satirom mogu otvarati ozbiljne rasprave, želim upozoriti na ozbiljan problem, a to je održavanje premalog broja stranačkih sastanaka, odnosno deficit unutarstranačkog dijaloga – rekao je za Jutarnji list Zaninović.

Source: slobodnadalmacija.hr