Skretničaru u HŽ-u pronađen alkohol u krvi pa dobio otkaz, sud ga je vratio na posao kad je objasnio što je konzumirao

Osim u vožnji, alkohol nije dobar niti na poslu. Posebno kada je posao vezan za promet, kao što je to slučaj na željeznici, i to Hrvatskoj, gdje se ne tolerira niti mala prisutnost alkohola.

Zato je skretničar na Glavnom kolodvoru u Zagrebu Danijel (59) iz Zagorja, kada mu je instruktor prometa dao “puhati” i izmjereno mu je 0,18 promila, dobio izvanredni otkaz.

Danijel se na odluku žalio i naveo da ima 39 godina staža, od čega 28 na željeznici, a unatoč brojnim testovima, nikada nije utvrđeno da je konzumirao alkohol na poslu. Naveo je i da zbog zdravlja već tri godine ne pije alkohol i ne puši. Objasnio je da je večer prije posla, dosta kasno, jeo salatu s alkoholnim octom. Sud je to prihvatio i naveo kako je koncentracija alkohola kod Danijela bila mala, što nije utjecalo na njegovo ponašanje niti na sigurnost prometa. Osim toga lošeg je imovnog stanja, uzdržava dvojicu sinova i malo mu nedostaje do mirovine, piše Kodeks portal.

Danijel će se uskoro vratiti na posao, dobit će i naknadu za troškove postupka, a sam će morati odlučiti kako će i s koliko octa začinjati večernju salatu.

Source: slobodnadalmacija.hr