Posted By Cvek Katarina Posted On

Banožić će biti kandidat HDZ-a za predsjednika. Ima i slogan: Ustani, Bane, Hrvatska te zove!

Kakva će to biti izborna bitka! HDZ je u prvim minutama subote, 1. travnja, objavio senzacionalnu informaciju: Ministar obrane Mario Banožić bit će kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera na predsjedničkim izborima 2024. godine.  
 

POGLEDAJTE VIDEO: BANOŽIĆ GOVORI ENGLESKI

 

– Ovu odluku donosimo vođeni mišlju kako hrvatski narod više ne smije biti podijeljen između Pantovčaka i Banskih dvora. Dosta je bilo svađe, plamenih jazavaca, dosta je bilo da nas Milanović provlači kroz blato. Pod sloganom: ‘Ustani, Bane, Hrvatska te zove’, Mario Banožić ujedinit će hrvatski živalj i napokon ostvariti vjekovni Plenkovićev san: HDZ do Pantovčaka – stoji u komunikeu kojeg potpisuje budući savjetnik budućeg predsjednika RH Vladimir Šeks.

– Mislim da sam kao šef turističke zajednice Vinkovaca, ministar imovine i ministar obrane dokazao da njegujem sve domoljubne vrijednosti. Stambeno sam zbrinut, pa ću na Pantovčaku samo boraviti, a na posao ću ići javnim prijevozom ili helikopterom. Jer tko leti, vrijedi – obrazložio je Banožić svoje motive. 
 

– Banožić je novo, mlado lice HDZ-a. I jedini kojeg razlikujem po bradi jer su mi svi ostali mladi ministri k’o iz istog inkubatora. Najbolje je ispunio test inteligencije, test osobnosti i da/ne pitalice o zemljopisu Lijepe naše. Daleko iza njega bio je Zekanović, a Kolinda se, nažalost, nije prijavila na interni natječaj – objasnio je Andrej Plenković.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju aktualnog predsjednika RH Zorana Milanovića. 
 

– Kad je već cirkus, e onda nek bude cirkus do kraja. Donosim odluku o pomilovanju Ive Sanadera, braće Mamić i svih HDZ-ovih župana i načelnika koji su u Remetincu. Evo ti ih, Plenki, nek su tebi na grbači a ne da im klopu i smještaj plaćaju porezni obveznici. A što se tiče Baneta, neka samo proba doći na Pantovčak. Postavit ću kontrolu pasoša na Britancu pa da vidimo čija maca crnu vunu prede – poručio je na fejsu Milanović. 
 

Banožićevu kandidaturu su pozdravili patrijarh Porfirije, udruga letača amatera, KUD Vinkovački jaglaci i Gabrijela Žalac. 
 

Bio je to stvarno 1. april za pamćenje. 

Source: 24sata.hr

Comments (0)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)