Posted By Cvek Katarina Posted On

Puljanka 20 godina dizala mirovinu pokojne rođakinje, HZMO nije posumnjao

Općinsko državno odvjetništvo u Puli nakon provedene istrage, podignulo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine prijevarom iz članka 236. stavka 2. Kaznenog zakona.

52-godišnjakinju se tereti da je podizala mirovinu članice svoje obitelji koja je preminula u lipnju 2001. godine u stranoj državi. Do prosinca 2021. godine u Puli s bankovnog računa za koji je opunomoćena nastavila je podizati isplaćene iznose mirovina, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli. Oštetila je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za iznos od 74.455,13 eura, a što je protuvrijednost od 560.982,21 kuna.

“Optužnicom se 52-godišnju okrivljenicu tereti da, nakon što joj je u ožujku 1998. godine vlasnica bankovnog računa, s kojom je u rodbinskoj vezi, dala punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima na tom računu, a na koji su isplaćivani iznosi mirovine vlasnice bankovnog računa, nije izvijestila banku i nadležni zavod za mirovinsko osiguranje da je vlasnica bankovnog računa preminula u lipnju 2001. godine u stranoj državi.

Source: mojevrijeme.hr