Britanac poručio: Evo 25 razloga zašto ne posjetiti kontinentalnu Hrvatsku. Hrana im je čudna!

Prvi razlog je to što su nekadašnji stanovnici Hrvatske bili neandertalci. Osim toga, u Hrvatskoj postoji prava pustinja u kojoj se može umrijeti od žeđi, ratuju s pijetlovima, prave rakiju od svega i hrana im je jako čudna…

To su samo neki od 25 savjeta zašto ne posjetiti Hrvatsku, u najnovijem videu Paula Bradburyja, Britanca koji već 20 godina živi u Hrvatskoj. Autor je i direktor bloga Total Croatia News, autor knjige “Croatia: A Survival Kit for Foreigners”, a brojne sadržaje objavljuje i na kanalima poput YouTubea. Njegov najnoviji video, lista od “25 stvari zašto ne biste trebali posjetiti kontinentalnu Hrvatsku”, još je jedna duhovita posveta Hrvatskoj i njezinim atrakcijama.

Primjerice, razlog broj 15. je rakija:

– Rade rakiju od – apsolutno svega. To je jedno od najopasnijih mjesta na kojima sam ikad bio, ne možete otići u Slavoniju bez da probate rakiju. Piju je iz svega i sa svime. 

Među ostalim primjerima su Krapina i neandertalci, Picokijada, smrznuti plitvički slapovi, Špancirfest, Vučedol, Nikola Tesla itd. 

– Jedna od najdražih mi stvari u Hrvatskoj su mjesta koja imaju neizgovorljiva imena. Primjerice, Krapina. Zamislite da ste Britanac i vidite taj naziv i pokušavate ga izgovoriti kako biste na engleskom – smije se Bradbury, koji duhovito preporučuje da se kontinentalnu Hrvatsku (ne) posjeti jer su na tome području nekad živjeti neandertalci. Pritom naravno preporučuje odlazak u Muzej krapinskog čovjeka, za koji kaže da je sjajan.

– Drugi razlog je zato što ubijaju putnike u vlakovima. Jedno od najpoznatijih umorstava na svijetu dogodilo se između Vinkovaca i Slavonskog Broda, u slavnom romanu o detektivu Herculesu Poirotu – kaže Bradbury.

Njegove duhovite preporuke svakako provjerite u videu.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)