Posted By Cvek Katarina Posted On

‘Moja supruga ne želi svekra i svekrvu u rađaonici, što da radim?’

“Kako mogu uvjeriti suprugu da dopusti mojim roditeljima da budu u rađaonici tijekom rođenja našeg sina?” Pitanje je to koje je jedan budući otac postavio komentatorima na stranici Quora. Naime, kako je objasnio, njegova supruga tijekom porođaja želi svoju majku i oca uz sebe pa bi se njegovi roditelji mogli osjećati neželjeno i zapostavljeno. Uostalom, riječ je i o njihovom unučetu.

Na postavljeno pitanje odgovarale su isključivo žene, a odgovori se većinom mogu svesti na: “Nemoj ni pokušati.” Neke odgovore zgroženih i bijesnih komentatorica prenosimo u nastavku.

“To je samo njezin izbor. Nemaš pravo odlučiti tko će biti prisutan. U stvari, i ti možeš biti u rađaonici samo ako ti to ona dopusti. Ako želiš da tvoji roditelji gledaju porod, zatrudni pa ih pozovi kad budeš rađao.”

“Postoje svari koje svekar i svekrva ne bi trebali znati o tvojoj supruzi, a pogotovo ne je li se uneredila tijekom poroda ili kako joj izgleda patka nakon što je kroz nju protisnula urlajuću lubenicu. U rađaonici trebaju biti samo oni koji će olakšati porod. Ako ona kaže da to nisu tvoji roditelji, drži ih vani. Ona je ta koja je u rađaonici bog, a ne ti. Kad budeš donosio na svijet novi život, tada ti odlučuj tko će te gledati.”

“Odrasti i nauči poštovati ženu koju si oženio. Saznaj kako bi tvoj prijedlog doslovno doveo nju i bebu u ozbiljnu opasnost (istraži oksitocin, adrenalin i kortizol). Šuti i ispričaj se te potraži psihijatrijsku pomoć kako bi se suočio sa svojim sociopatskim  ponašanjem.”

“Rodila sam prije tri tjedna i samo ti mogu reći – nemoj to učiniti. Moj suprug i majka su bili tamo. Bila sam skoro gola. Uprljala sam se… dvaput. Moju novorođenu kćer su odmah stavili na moje grudi nakon što se rodila. Moj suprug je odrezao pupčanu vrpcu. Čula sam kako je posteljica ispala iz mene u posudu. Šivali su me. Nemoj prisiljavati svoju suprugu da bude spektakl i osjeća se neugodno u tim intimnim trenucima. Iskreno, malo sam zgrožena da bi itko, osim majke, mogao čak i pomisliti da ima pravo pozvati druge ljude na porod.”

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo.

Source: mojevrijeme.hr