Tata saznao da sin maltretira prijatelja, ali nije tražio da se ispriča: Imao je drugu strategiju

Patrick Forseth, samohrani otac jednog dječaka, podijelio je na TikToku da je saznao od učiteljica da je njegov sin Lincoln (9) u školi izveo “šalu” koja je završila ponižavanjem jednog drugog dječaka. Iako je učiteljica ublažila cijeli događaj, Patrick je rekao da ne želi drugačije objašnjenje nego da je u toj priči njegov sin – nasilnik. 

– Ako nekome učinite nešto za što znate da će na kraju nekoga osramotiti pred razredom ili povrijediti, vi maltretirate – rekao je Patrick. No, odlučio je da neće prisiljavati sina da se ispriča dječaku. Umjesto toga, odlučio se za drugu strategiju. 

Dugo je razgovarao sa sinom o tome što je učinio, odredili su i primjerenu kaznu, a zatim je poručio Lincolnu da je na njemu da smisli način kako će ispraviti stvari. 

– Nisam ništa tražio od njega. Nisam tražio ispriku, nisam tražio da se ispriča učiteljici. Rekao sam mu da ima priliku ispraviti stvari – rekao je. 

Njegov sin je zatim razgovarao s dječakom kojeg je povrijedio i pitao ga što voli. On je rekao da voli Pokemone. Lincoln je imao dvije zlatne Pokemon karte koje je i on sam jako volio, ali ih je odlučio pokloniti dječaku kojeg je povrijedio. 

Dječak ga je zagrlio i zahvalio se. 

– Pokušajmo izbjeći samo udarac po guzi i slanje u sobu u kaznu. To ih ničemu ne uči – rekao je tata Patrick u videu. 

– Ono što ih uči jest da shvate kako riješiti problem i kako ispraviti stvari. To je ono s čime će se zapravo suočiti u stvarnom svijetu kada postanu samostalni – rekao je. 

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)