Bulj: ‘Smiješno mi je kako kolega Puljak cvili zbog kazne Državnog inspektorata. Mene stalno tlače njihovi janjičari‘

Kaznom od 100 tisuća kuna splitskog je gradonačelnika Ivicu Puljka kaznio Državni inspektorat jer gradske službe nisu dovele u prvobitno stanje započete i prekinute radove na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije Vile Dalmacija – podsjeća Dnevno.hr.

Tumačenja razloga zbog kojih je Puljak osobno kažnjen su različita. Na jednoj je strani Državni inspektorat koji objašnjava da su nelegalni radovi izvedeni baš u Puljkovu mandatu, a na drugoj je strani gradonačelnik koji kaže da ispašta zbog grijeha svojeg prethodnika, HDZ-ova Andre Krstulovića Opare.

Primjedbe Ivice Puljka – koje Slobodna ovdje neće ponavljati jer smo o njima već pisali – kao i pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, Državni inspektorat nije uvažio, a Puljak ovu kaznu problematizira i zbog toga što se na nju ne može žaliti, već mu preostaje samo pokretanje upravnog postupka.

“Ovo je tipičan primjer zastrašivanja i pritiska da nas se eliminira iz političkog života Republike Hrvatske. Pozivam Građevinsku inspekciju i Državni inspektorat da hitno ukinu ovo rješenje jer ako se to ne dogodi, niti jedan gradonačelnik više neće moći preuzeti vlast jer svi mogu biti kažnjeni za ono što su učinili njihovi prethodnici. Pozivam i Građevinsku inspekciju da nam kaže koliko je ovakvih kazni izrečeno i koliko su ih državni dužnosnici platili iz svog džepa”, rekao je Puljak u svojem obraćanju, a dužnosnika koji se susreće s kaznama nije trebalo dugo tražiti.

Vrlo brzo oglasio se Mostov gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, referirajući se na prepucavanje svojeg splitskog kolege Puljka s Državnim inspektoratom. Kako je rekao, i njega redovito posjećuju “janjičari” glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića – piše Dnevno.hr.

“Inspekcije su zaobilazile Grad Sinj samo prvih 15-ak dana, i to kad sam ih ja zvao jer je dio pročelnika otišao na godišnji kad sam preuzeo vlast, zaključavši uz to i prostorije gradskih ureda. Nakon toga nije bilo dana da neka inspekcija nije posjetila gradsku upravu i izrekla nekakvu kaznu”, rekao je Bulj, koji nije poštedio svojega kolegu Puljka:

“Zato mi je malo smiješno gledati kolegu Puljka kako cvili zbog kazne Državnog inspektorata u iznosu od 100 tisuća kn i priča o dizanju kredita iako sudski može osporavati to rješenje”, istaknuo je Bulj. Za usporedbu je naveo kako su mu samo prošle godine razne inspekcije izrekle novčane kazne u iznosu od 193 tisuće kuna, napomenuvši da su neke od njih bile i zbog kršenja famoznih epidemioloških mjera, odnosno mjera zabrane okupljanja.

“Jedini sam gradonačelnik u Hrvatskoj kojeg Mikulićevi janjičari progone zbog nepoštivanja suludih mjera jer nisam želio dijeliti svoje sugrađane. Moj kolega Puljak bio je dio oštromjeraške ekipe pa je barem zbog toga miran. Sve te kazne koje mi Mikulićevi janjičari određuju rušim na sudovima bez velikog kukanja kako ću morati dizati kredit ako nešto od toga izgubim i na kraju budem morao platiti.

Kao kolega gradonačelnik, imam dobronamjeran savjet za kolegu Puljka – ako su argumenti na vašoj strani, imate mogućnost sudskog pobijanja takvih rješenja Mikulićeva inspektorata. Još ne morate dizati kredit. Ako budete i morali, sigurno ćete imati nekakvu pogodnost u OTP-u za razliku od mene”, poručio je sinjski gradonačelnik, misleći očito na prethodno zaposlenje Puljkove supruge u toj banci i njezin mogući utjecaj.

Source: slobodnadalmacija.hr