Predstavnici liječnika stigli na razgovore s premijerom: ‘Odluka o štrajku biti će poznata tijekom sastanka‘

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović- Čaić izjavila je u utorak, dolezeći na razgovore o zahtjevima liječnika s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, kako su liječničke udruge prihvatile poziv na koji su dugo čekali te dolaze razgovarati u dobroj vjeri.

“Mislili smo da će to biti i prije, mislim da je Vlada shvatila da su nam ciljevi zajednički i da svi moramo brzo i efikasno djelovati u cilju očuvanja zdravstvenog sustava u korist pacijenata i građana”, kazala je Čulinović-Čaić prije sastanka u Banskim dvorima.

Dodala je također da će odluka Skupštine HLS-a o štrajku liječnika biti poznata tijekom sastanka, da je prebrojavanje glasova pri kraju i da će nakon sastanka izvijestiti o rezultatima.

Ranije su iz HLS-a poručili da se sindikalne akcije mogu zaustaviti ako Vlada u međuvremenu udovolji njihovim zahtjevima.
Sastanak s premijerom Plenkovićem inicirale su liječničke udruge nezadovoljne razgovorima s ministrom zdravstva Vilijem Berošom.

Traže usklađivanje platnih koeficijenata, donošenje zakona o radno-pravnom statusu liječnika, donošenje vremensko-kadrovskih normativa i ukidanje “robovlasničkih” ugovora za specijalizante i žele  definirane datume. 

Na sastanak u Banskim dvorima s predstavnicima liječnika stigao je i ministra zdravstva Vili Beroš koji je zbog toga otkazao posjet Općoj bolnici Varaždin gdje se otvara novi objekt Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.
 

Source: slobodnadalmacija.hr