Posted By Cvek Katarina Posted On

Tko je ravnatelj kojem pacijentice leže zajedno i koji krivca nalazi u onome tko je sve objavio? Evo koliko ga plaćamo

Hrvatsku je obišla fotografija dvije starije žene koje su u bolnici u Sisku stavili na isti bolnički ležaj.

Ogorčeni pacijenti poslali su Jutarnjem listu fotografiju koja je snimljena u petak 14. travnja na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku.

Fotografija je snimljena na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u sisačkoj bolnici Dr. Ivo Pedišić. Pacijentice zajedno leže na istom krevetu, a jedna od njih je praktički na boku jer drugačije ne bi niti stale na ležaj. 

Autentičnost fotografije tužnog prizora hrvatskog zdravstva, na kojem dvije starije žene leže na boku naslonjene jedna na drugu, potvrdio je ravnatelj bolnice mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med.

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović sve je pokušao opravdati rekavši da je takav smještaj pacijentica “trajao kratko”. Precizirao je da je “trajalo nekoliko minuta” i da se “to događa rijetko”. 

Mnogo pacijenata

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović rekao je za Hinu kako je toga dana rano poslijepodne na odjelu bilo mnogo teških pacijenata, njih više od 60, koje je trebalo pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati ih.

“Takav se slučaj rijetko događa i osobno sam se angažirao kako bismo prihvatili i pregledali sve pacijente. Zbog njihove sigurnosti, na nekoliko smo ih minuta stavili zajedno u krevet jer bi za stariju osobu bilo rizično da pregled čeka sjedeći na stolcu. Za kratko smo vrijeme riješili problem”, rekao je dr. Dujmenović.

– Taj dan smo u periodu od dva sata, između 13 i 15 sati, imali nevjerojatnu gužvu, i u tom trenutku nije bilo druge nego da jednu pacijenticu prebacimo k drugoj na ležaj, nakratko.

U samo sat vremena došla su nam tri teška pacijenta bez svijesti, koje smo morali reanimirati, i trebao im je respirator. Hitni boksevi su bili puni, i gospođu smo morali iz jednog hitnog boksa nekamo prebaciti, da drugog pacijenta odmah prikopčamo na respirator, koji njoj nije trebao, kaže ravnatelj za 24sata.

‘Ništa se nije dogodilo‘

Mislim da je manje nesretno rješenje bilo staviti je k drugoj pacijentici da leži nego ju pustiti da padne sa stolice, ili leži na podu, zaključuje ravnatelj. 

– Ženi se ništa nije dogodilo, liječili smo ju. Da smo ju stavili da sjedne, možda bi pala. Ali, eto, netko od dušebrižnika je fotografirao taj prizor i poslao van.., dodaje ravnatelj za 24sata.

A tko je ravnatelj kojem pacijentice leže zajedno po krevetima i koji onda krivca nalazi u “dežurnim dušebrižnicima” koji su to uslikali? HDZ-ovac, naravno. 

Tomislav Dujmenović 2016. godine postao je ravnatelj sisačke bolnice. Inače je urolog.

Relativno je svjež član HDZ-a. Naime, još 2021. bio je član HSP-a dr. Ante Starčević u kojem je proveo niz godina. 2014. je trebao biti i njihov kandidat za župana, no pravaši su na kraju odustali od te ideje i podržali – HDZ.

Kao član HSP AS-a bio je 2015. na presici na kojoj je predstavljena koalicija s HČSP-om. Šef potonje stranke sastavio je obrazloženje sklapanja koalicije, a dokument je završio ustaškim pozdravom “Za dom spremni”. Dujmenović je na novinarske upite o tome rekao da je ZDS “stari hrvatski pozdrav”. Ipak, rekao je da je riječ o pozdravu koji izaziva kontroverze i da ga osobno ne koristi. 

Od 2022. u imovinskoj kartici Dujmenović navodi da je član HDZ-a. 

Plaćamo ga 4490 eura mjesečno

A kad smo već kod imovinske kartice, recimo da Dujmenovića mjesečno plaćamo 4490 eura odnosno 33.830 kuna bruto, od čega mu na račun sjeda 3034.97 eura neto ili 22.862 kune. 

Dujmenović radi i kao sudski vještak. Naveo je da tako godišnje zaradi 2000 eura. 

Od Udruge blagajne uzajamne pomoći radnika zaposlenih u zdravstvu i umirovljenika iz zdravstva lani je uzeo pozajmicu od 5309 eura s nula posto kamate.

Što se nekretnina tiče, suvlasnik je kuće s okućnicom u Sisku ukupne površine 1002 m2 čiju je vrijednost procijenio na 66.361 euro. 

Apartman procijenio na 1300 eura po kvadratu

Vlasnik je apartmana u Malinskoj od 43.32 m2 koji je u imovinskoj procijenio na samo 59.725 eura. Navodi kako je apartman kupio bankovnim kreditom, piše Index.hr.

Također kreditom Dujmenovićeva supruga kupila je stan u Zagrebu veličine 49.49 m2 koji je u imovinskoj procijenjen tek na 61.848 eura. 

Supruga je vlasnica automobila Volkswagen T-Roc iz 2018. čija je vrijednost u imovinskoj procijenjena na 9954 eura. 

Dujmenović posjeduje 49.000 eura ušteđevine, za što navodi da je stekao od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Source: slobodnadalmacija.hr