Posted By Cvek Katarina Posted On

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo: Ne pokreće se stegovni postupak protiv vozača Vanje Marušić

Ministarstvo pravosuđa nakon provedenog postupka utvrdilo je da u slučaju vozača sad već bivše čelnice USKOK-a Vanje Marušić nema elemenata za pokretanje stegovnog postupka.

“Ministarstvo pravosuđa i uprave nakon saznanja o prometnoj nesreći, provelo je prethodnu proceduru u kojoj su utvrđivane činjenice o navodima vezanima za postupanja službenika u ministarstvu koji su upućivali na moguću povredu službene dužnosti. U ispitnom postupku nisu utvrđene osnove za daljnje pokretanje postupka protiv povrede službene dužnosti pred nadležnim tijelom”, potvrdili su za Danas.hr iz Ministarstva pravosuđa.

Podsjetimo, Vanja Marušić podnijela je ostavku na vlastiti zahtjev na mjesto čelnice USKOK-a, a resorni ministar Ivan Malenica tu je ostavku i prihvatio. Uskoro se otkrilo da je u pozadini njezina odlaska poprilično bizaran razlog i to prometna nesreća koju je skrivio njezin vozač i to u službenom automobilu van radnog vremena.

Uskoro je ovo postala prvorazredna politička tema jer su isplivali detalji da o nesreći nisu obavijestili DORH te da je USKOK podmirio troškove popravka automobila.

Source: slobodnadalmacija.hr