Posted By Cvek Katarina Posted On

Pojačan promet na naplatnim kućicama u smjeru mora: Budite oprezni, pratite signalizaciju i vozila ispred sebe

U vikendu prije Praznika rada, već tradicionalno za ovo doba godine, nešto su veće gužve na cestama. HAK izvještava o povećanoj gustoći prometa između Zagreba i Karlovca u smjeru mora gdje se vozi usporeno s povremenim zastojima, dok je pred naplatnom postajom Lučko u smjeru Karlovca oko kilometar duga kolona. Ujutro je kod čvora Jastrebarsko došlo do nešto većih gužvi zbog lakše prometne nesreće, ali je situacija ubrzo riješena pa trenutno nema većih čekanja – piše Karla Zupičić za Jutarnji list.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac gustoća prometa je veća na prilazu zoni radova između čvora Dugo Selo i naplatne postaje Zagreb istoku smjeru Lipovca, a sporije se vozi i u zoni radova između naplate Zagreb istok i čvora Križ također u smjeru Lipovca.

– Na autocesti A3 u tijeku je velika obnova kolnika pa u kombinaciji s većim brojem ljudi koji zbog produženog vikenda negdje putuju, dolazi do gužvi i kolona – pojašnjavaju iz HAC-a. Kolona u pokretu koja je nastala na toj autocesti u smjeru Slavonije duga je oko četiri kilometara.

Dodaju kako je riječ o dionici koja se nije obnavljala 40 godina zbog čega su ovi radovi izrazito važni jer bi bez njih autocesta uskoro mogla prestati biti sigurna za promet – piše Karla Zupičić za Jutarnji list.

– Radnici rade svaki dan, i vikendima i blagdanima pa će raditi i u ponedjeljak na Praznik rada, a vozače molimo za razumijevanje. Sve bi trebalo biti gotovo do srpnja kada će turistička sezona biti u punom zamahu – naglašavaju iz HAC-a.

Pozivaju građane da budu oprezni u prometu, prate signalizaciju i vozila ispred sebe kako bi se spriječile prometne nesreće

– Svi žele doći što prije na svoje odredište, no ne zaboravimo da je sigurnost naposljetku ipak najvažnija – poručili su.

Source: slobodnadalmacija.hr