Taksist oduševio regiju, odbio dvjema bakicama naplatiti vožnju: ‘Imam i ja majku kući…’

Beogradski taksist Milorad Rafailović oduševio je regiju nakon što se društvenim mrežama proširio video u kojem odbija naplatiti vožnju dvjema starijim gospođama. 

– Djevojke, u redu je, imam i ja majku kući – rekao im je taksist.

Milorad je za Telegraf ispričao kako je oduvijek bio slab na starije ljude i žene s djecom, a naglasio je kako mnoge njegove kolege ovakva dobra djela čine svakodnevno, ali se za njih nikada ne sazna.

– Mi između sebe razmjenjujemo takve situacije, tako da nije ni slučajno ni rijetko… Kolegama bih poručio da nastave biti ljudi kakvi jesu i da imaju još malo više empatije za starije građane. Ipak smo mi tu za njih, a bili smo tu i kad su bile poplave i sve nedaće koje su pogodile našu zemlju, tako da samo dobrotom idemo naprijed – poručio je Milorad.

Jedna scena zauvijek će mu ostati urezana u sjećanje, kaže, a to je kada je baki s demencijom pomogao da dođe do svog doma, pa se taj susret pretvorio u mnogo više od jedne besplatne vožnje.

– Najemotivnije je bilo kada sam vozio bakicu koja od demencije nije znala gdje joj je kuća ni kako joj se kći zove. Uzeo sam osobnu iskaznicu. Adresa je bila u Medakoviću, krenuli smo i pred zgradom koju ne prepoznaje stali. Tada sam u njenom telefonu našao žensko ime. Kći je sišla uplakana. Htjela je platiti vožnju, ali naravno da nisam uzeo novac – ispričao je Milorad.

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)