Posted By Cvek Katarina Posted On

Herojski čin hrvatskog vojnika: spasio život muškarca u invalidskim kolicima skočivši za njim u rijeku

Vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke.

Pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne “Kune” Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju 7. svibnja 2023. godine sudjelovao je u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu.

Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke.

Ministar obrane Mario Banožić pripadniku „Kuna“ zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

– Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno, rekao je ministar obrane. 

Source: slobodnadalmacija.hr