Plenković: ‘Jutros je upućena prijetnja članovima Vlade i meni‘; Interventna policija je pred Banskim dvorima

HRVATSKI premijer Andrej Plenković danas je rekao da je jutros upućena prijetnja njemu i članovima vlade, pa dodao kako je pred Banskim dvorima interventna policija, javlja Dnevnik.hr.

“I sad je jedna prijetnja, trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno‘‘, kazao je Plenković u izjavi za medije u Dubrovniku gdje je stigao u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije na svečanu sjednicu Županijske skupštine.

“Prije tri godine je bio teroristički napad”

Rekao je to komentirajući današnje godišnje izvješće SOA-e, o kojima je rekao: ‘‘Imali smo rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost, teroristički napad prije sad već gotovo tri godine da se izvrši teroristički akt prema predsjedniku Vlade, odnosno prema meni”.

“Taj mladi čovjek je to napravio zbog ozračja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nažalost nije uspio u svojoj nakani.”, rekao je.

Source: slobodnadalmacija.hr