Petrušić: ‘Ministar Beroš tri dana je znao za fotografije, a kad je izišla u medije, pravio se da je vidi prvi put‘

Tomislav Petrušić, medicinski tehničar u Hitnoj pomoći, komentirao je slučaj iz sisačke opće bolnice i prijavu osobe koja je taj slučaj dao javnosti na uvid.

“Mogu zaključiti da je ministar postao jako bahat i da se služi zastrašivanjem prvenstveno djelatnika. To je žalosno, a čini mi se da će ministar s ravnateljima nekih bolnica koji ne rade dobro svoj posao – potonuti”, rekao je Petrušić za N1.

Smatra kako da je ovaj slučaj pravi primjer zbog kojeg ne može vjerovati ministru.

“Mi smo na svojim stranicama objavili kronologiju slučaja Sisak i danas je točno mjesec dana otkako je ta fotografija uslikana. Taj dan kad je uslikana ona se odmah širila među djelatnicima bolnice. Širila se fotografija na kojoj nije bila cenzura lica, na kojoj se točno vidjelo o kome se radi. Fotografija je dan poslije došla do županije koja je tražila obrazloženje što je on napravio, što znači da je ravnatelj bio upoznat s tim. Dan poslije isti izvor poslao je nama i ministru Berošu preko Vibera. Ministar je bio dva dana nakon slučaja upoznat sa slučajem, dakle ministar je za njega znao”, rekao je Petrušić i zaključio kako je ministar znao za slučaj prije nego je izašao u medije.

Rekao je da su oni čekali s objavom fotografije kako bi se uvjerili hoće li ministar reagirati. Ustvrdio je da ministar od primitka poruke reagirao tek nakon 72 sata.

“Najgora stvar u svemu tome što je fotografija kružila među građanima Siska, a tako je i došla do županije i ministra”, rekao je Petrušić.

Naglasio je da ne vjeruje da bi ministar reagirao da sporna fotografija nije završila u medijima.

“Nakon naše objave odmah se oglasio i premijer, a ministar Beroš se pravio kao da je vidi prvi put”, rekao je Petrušić i podsjeća na izjave i ravnatelja bolnice koji je čak rekao da su obje pacijentice dobro iako je jedna od njih već bila preminula i sahranjena.

Rekao je da sustav internog rješavanja problema ne funkcionira. “Ako nešto ne izađe javno, nema reagiranja. To je naša realnost”, rekao je, a bilježi N1.

Source: slobodnadalmacija.hr