Povela se rasprava: ‘Više ne iznajmljujem ljudima s psima jer svaki drugi mokri po stanu’

Iskustvo jedne Zagrepčanke povelo je raspravu u psećoj grupi na Facebooku. Naime, zbog loših prijašnjih iskustava, odlučila je da njen apartman koji inače iznajmljuje više neće biti ‘pet friendly’.

– Nije recenzija za pse, ali jeste za vlasnike pasa. Pišem iz razloga jer se bliži ljeto i puno vlasnika pasa će da putuje i boravi u tuđim objektima! Kako se bavim iznajmljivanjem u Zagrebu i sama sam vlasnik psa mislila sam da bi bilo sasvim OK da sam pet friendly, ali ove godine nakon pet godina poslovanja to pravilo ukidam! – započela je objavu.

– Ukidam iz razloga sto sam nakon pet godina morala da mijenjam tepisone u sobama kojima je garancija 10 godina samo zbog neodgojenih vlasnika koji svoje pse nisu izvodili na vrijeme nego ih pustili da mokre po tepisonima, a naravno nisu me niti pozvali da to odmah očistim ili ‘nedobog’ sami očistili nego ostavili da urin doslovno izjede tepison i ostavi fleke koji se naravno ne daju oprati bas ničim – dalje navodi.

Žena dalje moli svih da poštuju tuđi prostor jednako kao svoj.

– Ako ste negdje došli i platili smještaj to ne znaci da možete uništavati tuđi inventar i praviti se ludi – zaključila je te dodala kako je zbog neodgovornih ljudi imala 3000 eura troškova.

– Sad sam pametnija, stavila sam pločice, ali svejedno sam duboko razočarana tko sve danas ima psa – dodala je.

– Iz iskustva svaki drugi pas se pomokrio u sobi. Fakat ne kužim ljude kojima pas nema rutinu i koji psa ne izvode da obavi osnovne fizičke potrebe. Radi tako neodgovornih vlasnika sad će za ostalima koji su odgovorni biti jedan pet friendly objekt manje u ponudi u Zagrebu. Nemojte da zbog vas se to isto dogodi negdje drugo – napisala je.

– Ranije nisam imala razumijevanje za ljude koji odbijaju psa u apartmanima, hotelima, pa i u stanovima za dugoročan najam, ali nakon ovog iskustva ih vise ne osuđujem niti malo! Eto, nadam se da vas je čim vise ovo pročitalo i da će te voditi brigu o vašim ljubimcima i njihovim potrebama kada budete na putovanju! – zaključila je u objavi u Facebook grupi.

Mnogi su pohvalili ovaj potez, ali su je neki i kritizirali.

– Nema garancije da takvu ili goru štetu neće napravit netko sa djecom malom, studenti ili bilo koja druga osoba. To nije do psa, nego do kulture same osobe bila ona vlasnik psa, samac, roditelj, student… – napisala joj je jedna komentatorica.

– Nije to da vlasnici pse ne šetaju nego psi nisu naučeni na kućni red i obilježavaju prostor i teritorij – odgovorio joj je jedan vlasnik psa.

A što vi mislite o ovoj temi?

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)